Натурално розово масло 2 мл.

39.90лв.

+ Free Shipping

Българско розово масло от маслодайната rosa damascena е едно от най-качествените и търсени етерични масла от цял свят.

Наричано още и rose otto, българското розово масло е известно със своите мощни подмладяващи, овлажняващи и антисептични свойства. То успокоява и хармонизира сетивата. Благодарение на всички тези свойства, както и на омайния си аромат, розовото масло е широко използвано в парфюмерията, козметиката и ароматерапията. 

Розото масло се извлича от венчелистчетата на Роза Дамасцена, избрала България за свой дом. То е известно по целия свят, подари високото му качество свързано с дългата история и традиции, свързани с производството му в нашата страна. Розовото масло има сложен химичен състав, съдържа над 300 компонента, основните от които са: цитронелол, гераниол, нерол, което го прави изключително ценни за парфюмерийната индустрия.

Чистото и натуралното розовото масло е отличително с дълготраен аромат на свежи рози, който може да се опише като сладък, цветист, изкушаващ и опияняващ. Връхната, средната и базовата нотка на маслото са силни и то действа в синергия с други етерични масла.

Розовото масло има многобройни ползотворни ефекти върху човешката физика, но те бледнеят пред ефекта на розата над мисловното и емоциалното равнище. В сферата на ароматерапията розовото масло има анти стрес ефект, внася хармония, равновесие и красота. Действа подмладяващо като адейства възстановителните и регенериращите процеси в организма.

Тегло 0.03 kg
Shopping Cart
Натурално розово масло 2 мл.
39.90лв.